Подарете приключение!

Ако искате да направите нетрадиционен и запомнящ се подарък - попаднали сте на правилното място!
Тандемният полет с делтапланер ще остави спомен за цял живот!

Експресна доставка на ваучера в рамките на деня за района на гр.София.


vaucher

vaucher
По желание, освен че ще се понесете като птица, може да заснемем полета и получавате за спомен кратък филм, в който главният герой сте Вие.


Какво трябва да знаем?

- За да полетите с тандемен делтапланер от Вас се изисква само да се свържете с нас по телефона, по e-mail или чрез онлайн формата за резервация и да заявите желанието си за полет. Всичко останало е наша отговорност!

- Да полети може практически всеки - без значение от възрастта и физическата подготовка. От вас се изисква само да дойдете на мястото за провеждане на полети. Вижте по надолу на картата, къде се намираме или ползвайте линка за GPS навигация.

- Облекло - От Вас не се изисква никаква специализирана екипировка. Удобни и топли дрехи и обувки са единственото, което е добре да вземете със себе си. Ние осигуряваме всичко останало - каски, слушалки за комуникация и др. 

- Мога ли да снимам по време на полета? - Може, но е добре фотоапарата или камерата да имат осигуровка за да се предотврати евентуалното им падане по време на полет.

- Усмивка :) - Задължителна! Най-важното е да се забавлявате! Всичко останало оставете на нас!РЕЗЕРВИРАЙ ТУК


 Тандемни полети - видове и цени

Полет с мотоделтапланер
Цена: 100лв

мотоделтапланер мотопарапланер
Полетите с мотоделта са подходщи за хора, които желаят да се разходят из небето и да погледнат от ниско и високо. Да усетят вятъра и свободата на това, да си във въздуха. Тандемното летене с мотоделта се доближава повече до летенето с малко, ултралеко самолетче. Позицията на човек по време на полет е седнал на седалка. Излита и се каца от писта. От Вас се иска само да дойдете до мястото за летене. На картинката се виждат мотоделтапланер и паратрайк. Разликата между двете е най-вече в скороста. Делтапланерът е малко по-бърз и може да лети в по-динамични атмосферни условия.
Групи над 6 човека ползват 10% намаление.

Видео на полет с мотоделтапланер:

Полет от склона на планината с безмоторен делтапланер 

Цена: 240лв.

tandem bezmotornoЕдно от най-вълнуващите предложения, съпоставим само с полета на птицата остава полета от планина с безмоторен делтапланер. Включва транспорт и едно незаменимо преживяване, наречено делтапланеризъм. Продължителноста на полета е минимум 15 мин, но може да надхвърли и час.

Безмоторните полети зависят от метеорологичните условия.

Свържете се с нас за да получите още информация.

По желание можем да направим и заснемане на полета Ви за да си спомняте още много пъти за това преживяване - 50 лв.


Видео с наши тандемни полети с безмоторен делтапланер:

Полет с мотопаратрайк

Цена: 100лв.

Паратрайкът лети по-бавно от делтапланера и за него се изисква спокойно време. Затова полетите се изпълняват сутрин и късно следобед.  Групи над 6 човека ползват 10% намаление. 

За връзка с нас - 0888918648

Ако имате допълнителни въпроси - пишете ни. 

Имайте предвид, че можем да организираме тандемни полети всеки ден, но летенето е пряко свързано с метеорологията и Вашето свободно време. Моля, бъдете търпеливи и се запознайте с видовете полети, които предлагаме и техните особености. Това ще ви помогне да направите Вашия избор.


 

КЪДЕ ЩЕ ЛЕТИМ?

Полетите се провеждат в района на София, в близост до гр. Банкя:

ВИЖ НА КАРТАТА

 karta

 

Какво е тандемен делтапланер?

Тандемният делтапланер е произведен и сертифициран за да могат двама души да летят заедно максимално сигурно и безопасно. Тук сигурноста е на първо място. Пасажерът (Вие) се возите, а пилотът има задачата да излети и приземи делтапланера. И двамата са облечени и закачени за делтапланера в специална подвесна система, която се нарича сбруя. 

 Балканска купа по делтапланеризъм 2013

 FAI 2 BALKANS Hang Gliding Open Cup 1-8 Юни 2013, Koniavo, Bulgaria
статия от Я. Стойчев, В.Василева
Сряда, 13 март 14:30

Results: TASK1

Results: TASK2

Results: OVERALL

Download RAR file: ALL TRACKLOGS

1 Place: Dimitar Halachev - BULGARIA

2 Place: Spiros Gonatas - GREECE

3 Place: Camil Demirkan - TURKEY


HG-litespeed-s4 comp

Успешно завърши международното състезание по делтапланеризъм "Балканска Купа 2013"

Участваха пилоти от Румания, Турция, Македония, Гърция, България, Украйна и Русия. Лошото време в цяла Европа повлия и на балканското състезание. От 6 дни, 4 бяха летателни в които бяха изпълнении две състезателнин задачи.

Подробна информация можете да намерите на официалната страница на събитието http://hg2013.deltaclub.bg/

Планините, баирите, въздуха и термиките, са създадени за нас. Да летим. И да сме щастливи. ЗАЕДНО !!!  

Както всеки спорт и делтапланеризмът има своята състезателна страна. За тези, които не знаят какво представлява състезанието по делтапланеризъм ще поясня: Много пилоти, много крила и много незабравими моменти във въздуха и на земята, събрани на едно място! Това е времето и мястото за пилоти от различни градове и държави да се съберат и да полетят заедно по многокилометровите задачи...

 

 Какво се случва в делтапланеризма
 за свободния полет на интригата
статия от Димитър Халачев
09  Октомври 2012

 

Ти, респективно Вие, интересувате ли се от интригите в делтапланеризма? Смешен въпрос, естествено, че не! То и без това летят една шепа хора. Глупаво и нелепо е да се създават интриги в този красив спорт, в който хората споделят приятно свободното си време. Здравият разум те подтикват да ги пропуснеш. Но интересно как тогава, след като уж не си падаме по интриги, всички се оказваме повлияни по един или друг начин от тях. На мен лично ми омръзна вече две години да ми петнят името трима души.

 Нежното лице на делтапланеризмa
 единствената жена в България, която се занимава с делтапланеризъм
статия от Миглена Димова
17  Април 2012

 

Интервю за БТВ на единствената жена, практикуваща делтапланеризъм в България

Интервюто на БТВ може да видите ТУК 

 

А каква и коя е Василена Василева, всички знаем, но да го видим и през погледа на младата журналистка Миглена Димова в статията за ДЕЛТАКЛУБ.

 Състезание в Петруса "XC PETRUSA 2012"
 The BATTLE
статия от Миглена Димова
05  Март 2012

 

 Охрид

XC WARMUP 2012 - THE BATTLE

(ПАРАпланери срещу ДЕЛТАпланери)

31 Март - 1 Април 2012, Гърция, Петруса